اولین پویش نوآورانه سرمایه گذاری جوانی جمعیت و تعالی خانواده به ابتکار صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد
اولین پویش نوآورانه سرمایه گذاری جوانی جمعیت و تعالی خانواده به ابتکار صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و با حضور دکتر دهقانی معاون علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهوری ،دکتر ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی،دکتر آقامیری رییس دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از مدیران و مسئولان، دوشنبه یکم اسفند ماه ۱۴۰۱ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
دهقانی با اشاره به نقش دانشگاه در پیوند میان مفهوم ارتقای سرمایه انسانی و نوآوری عنوان کرد: این که صندوق پژوهش فناوری دانشگاه شهید بهشتی که در حوزه ای همچون جوانی و پویایی جمعیت گام هایی برداشته، فی نفسه یک اقدام نوآورانه است.
وی افزود: تاکید دارم صندوقهای سرمایهگذار در حوزه پژوهش، با عبارت «پژوهش فناوری» از آن یاد شود، این است که توجه خاص و ویژه این صندوقها به مقوله فناوری است.
معاون علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهوری، ضمن تأکید بر کار فرهنگی و فناورانه در حوزه پویایی جمعیت و به میدان آمدن همه بخشهای جامعه؛ افزود: با نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد اما گام راهبردی اصلی در این حوزه را مردم، جوانان خلاق و نخبگان هستند که میپیمایند. در کنار فعالیتهای جامعه، دستگاهها و نهادهایی چون معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانشبنیان صرفا کمککار هستند. گام های علمی، فناورانه و نوآورانه اصلی و اثرگذار، توسط همین اعضای هیئت علمی دانشگاهها، جوانان و نخبگان در قالب شرکتهای دانشبنیان و نوآور به جلو برداشته میشود. حرکت در این مسیر، یک الزام اجتنابناپذیر است و میبایست همگی حامی و همراه آنان باشیم.
دهقانی، با اشاره به اینکه رویکرد امروزین جامعه در رد فرزندآوری، ماحصل یک فرآیند چندین ساله است که به فراخور آن نیازمند، فعالیتی درازمدت است، افزود: نتایج پژوهش ها نشان میدهد که مردم در اقصی نقاط دنیا به سوی سطح هایی از افسردگی گرایش یافتهاند که همین امر تمایل به فرزندآوری را در آنان کاهش داده است، از سوی دیگر با روش های گوناگون میکوشند چالش اضطراب درونی خود را پاسخ بگویند اما متاسفانه این باور در ذهن آنان شکل گرفته است که نباید فرزنددار شوند. بنابراین میبایست در جامعه و بیش از همه در میان قشر نخبه و دانشآموخته این باور اصلاح شود. میبایست زمینه ای برای توسعه اشتغال دانش بنیان فراهم کنیم تا با ایجاد آرامش ذهنی و اقتصادی، مسیر برای پویایی جمعیت و افزایش جمعیت فرهیخته، هموار شود.
سید محمود رضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این مراسم با تاکید جوانی جمعیت و ارتقای خانواده به عنوان دو بازوی مهم پیشرفت عنوان کرد: میبایست نقش هر دو سوی سن جمعیت یعنی هم جوانی و هم پیری جمعیت مورد بررسی و توجه قرار بگیرد. این پویش قرار است چگونگی تحقق رشد و جوانی جمعیت را به عنوانی یکی از بسترهای پیشرفت، به کمک دانش، فناوری و نوآوری مورد توجه و بررسی قرار دهد.
وی افزود: اجرای قانون جوانی جمعیت به کاهش آسیب های اجتماعی منجر می شود و برای تحقق خانواده سالم و پویا، باید مقوله جوانی جمعیت در اولویت باشد.
آقامیری با اشاره به تعامل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و دانشگاه شهید بهشتی با کمک صندوقهای سرمایهگذاری خطر پذیر و پژوهش فناوری گفت: ظرفیت علمی این دانشگاه در مقوله های کلان از جمله اقتصاد، سیاست و توسعه و سایر حوزه ها، می تواند یک بازوی قوی علمی و منطقی در کنار معاونت علمی باشد. خوشبختانه یک رویکرد عملگرایانه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری وجود دارد که اگر فضای علمی دانشگاهی نیز در کنار آن قرار بگیرد، قطعا به نتیجه مطلوب در حوزه جوانی جمعیت منتج خواهد شد. خوشبختانه آقای دکتر دهقانی نیز روی این امر اهتمام ویژهای داشته اند و دارند که نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد.
صادقی مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به این که نخستین پویش نوآورانه سرمایه گذاری بسترساز جوانی جمعیت و تعالی خانواده به دنبال راهکارهای فناورانه و نوآورانه برای مسأله جمعیت است، ادامه داد: این پویش که از سوی صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده، قرار است با همراهی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و نقش آفرینی صندوقهای سرمایهگذاری پژوهش و فناوری و جسورانه، ضمن آسیب شناطی دقیق و کاربردی وضعیت امروز کشور برای رسیدن به راهکارهای عملگرا، به دنبال ایجاد پل ارتباطی میان صاحبان ایده های نوآورانه و سرمایه گذاران طرح های نوآورانه و فناورانه در حوزه ارتقا و پویایی جمعیت است.
وی، خلق بستری قابل رشد برای عملی کردن ایده های نوآورانه با کمک به شرکت های نوآور و استارتاپها را از محورهای این پویش عنوان کرد و افزود: همچنین کمک به حل مساله جوانی جمعیت با کمک به طرح های درمان ناباروری، حمایت از شتابدهندههای این حوزه و تشکیل صندوق های سرمایه گذاری جسورانه، از ضرورتهایی است که پویش یادشده، دنبال میکند.
صادقی عنوان کرد: طرح های منتخب در کمیته های علمی بررسی می شود و سه شتابدهنده برای حمایت از این پویش اعلام آمادگی کرده اند؛ این طرح ها با استفاده از ظرفیت دوشنبه های استارتاپی صندوق نوآوری و شکوفایی پیگیری و حمایت خواهند شد.
گفتنی است در این مراسم، تفاهمنامههای همکاری میان صندوقهای پژوهش و فناوری و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر به منظور حمایت از طرحهای فناورانه و نوآورانه در حوزه پویایی جمعیت منعقد شد.
صندوق پژوهش و فناوری بهشتی،صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری، صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی نوآوری اجتماعی،صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی تلاشگران اقتصاد پایدار،صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی فناوری های نوظهور دیجیتال،صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی تجهیزات پزشکی،صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنایع خلاق،صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه صادرات فناوری شریف و شرکت ستارگان نوآوری داوین از جمله طرف های این تفاهم نامه هستند.