شرکت دانشبنیان آرمان شهد آریان به عنوان یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی موفق به تولید عسل در گریدهای دارویی و غذایی شد.
شرکت دانشبنیان آرمان شهد آریان با مدیریت دکتراحمدرضا محرابیان؛ عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی، به عنوان اولین مجموعۀ تولیدی کشور در حوزۀ عرضۀ انواع عسل با رتبههای «غذایی»، «دارویی-غذایی» و «دارویی»، موفق به ثبت چندین دستاورد علمی در زمینه فرآوردههای زنبور عسل شد.
ثبت اختراع و کسب دانش فرایند تولید مکمل گردۀ گل زنبور عسل (دارای شناسنامه اصالت، سلامت، کیفیت و منشاء گیاهی) با همکاری هادی ملکی؛ عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی و همچنین ثبت اختراع دانش فنی رتبهبندی و تولید عسل دارویی-درمانی (دارای اصالت، سلامت، کیفیت و منشاء گیاهی)، دو نمونه از موفقیتهای این واحد دانشبنیان در چرخۀ صنعتی کشور است که توانسته با همکاری صنیعی؛ عضو دیگر هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی، مجوز آنها را از سازمان غذا و دارو کسب و اخذ کند.
در ادامۀ فعالیتهای این مجموعۀ دانشبنیان در عرصۀ صنعت و اقتصاد کشور، محرابیان، مدیرعامل شرکت با همکاری سازمان استاندارد و ادارهکل استاندارد تهران، در حوزۀ تدوین و نگارش قوانین و استانداردهای ملی و بینالمللی در زمینۀ فرآوردههای زنبور عسل نیز دستاوردهای متعدد و متنوعی را کسب کرده و علاوه بر آن، با همکاری تیمی از محققان شاخص کشور و پس از بررسیهای کارشناسانه و در نظر گرفتن همۀ اقتضائات و شاخصههای عملکردی، ایجاد مرکز تحقیقات فرآوردههای زنبور عسل، به عنوان یک واحد پیشران در صنعت غذایی و داوریی کشور، در دانشگاه شهید بهشتی را پیشنهاد کرد که خوشبختانه این مهم پس از تأیید، در مسیر تصویب قرار گرفته است.
همکاری با سازمان غذا-دارو، شرکتهای خصوصی و زنبورداران، انجام رسالههای پژوهشی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حوزۀ فرآوردههای زنبور عسل، عضویت فعال در انجمن زنبورداری ایران و عضویت در هیئت تحریریۀ مجله زنبور عسل، از دیگر فعالیتهای محرابیان در زمینۀ فرآوردههای زنبور عسل است.
لازم به ذکر است، محرابیان در حوزه استاندارد و قوانین نظارتی حوزه استاندارد نیز کارنامۀ درخشانی از خود برجا گذاشته است که از آن جمله میتوان به «دبیر و سرپرست نگارش استاندارد ملی رتبهبندی دارویی-درمانی عسل طبیعی-ادارهکل استاندارد استان تهران»، «عضو کمیته علمی نگارش استاندارد ملی ویژگیهای حسی (ارگانولپتیک) عسل-در حال انجام»، «دبیر و نگارنده استانداردهای بینالمللی سازمان جهانی استاندارد (ISO)»، «نمایندۀ سازمان استاندارد ایران و عضو کمیتۀ سه کارگروه تخصصی علمی فرآوردههای زنبور عسل سازمان جهانی استاندارد (ISO)» و همچنین «عضو کمیته متناظر سازمان جهانی استاندارد (ISO) فرآوردههای زنبور عسل»، اشاره کرد.